tiistai 20. lokakuuta 2015

JKV eteni jatkoon futsalin Suomen cupissa - Pohjanmaan pojille lunta tupaan

Otto Piili, aina varma.
JKV oli menestyksekkään viime kauden johdosta heitetty suoraan futsalin Suomen cupin 2. kierrokselle, jossa vastaan asteli Pohjanmaan ylpeys FC Seinäjoki. Peli pelatiin uutukaisella Huhtasuon parketilla, jonne päävalmentaja Jani Lehtimäki oli saanut koottua yhtä peluria vaille kolme täyttä kentällistä, kun viime kauden maalikuningas Jesse Juusela joutuikin jäämään alkulämmittelyissä huomatun "nopeiden liikkeiden aiheuttaman vatsalihaskivun" takia sivuun. Parketille asteli joka tapauksessa uhmakas ja iskukykyinen JKV.
Juho Mäkiniemi (vas.) ja Roope Luomala

Pelin hallinta pysyi ensi sekunneista lähtien koko ajan JKV:n hallinassa. Joukkue oli ehtinyt treenaata lokakuussa vain muutaman kerran ennen ottelua, mikä näkyi Veljien otteissa ensimmäisen 10 minuuttisen aikana muun muassa hitaana pallon siirtelynä, varovaisena pelin rakenteluna ja "mukavalta tuntuvina", mutta auttamatta surkeina laukauksina.

Veljien peli alkoi ensimmäisen puoliajan loppupuolilla lämmetä ja viime kaudeltakin tutut kakkoskentän "vipeltäjät" Konsta Valtonen, Juhana Hämäläinen, Jaakko Oikarinen puhkoivat puukkojunkkarien puolustusta yhdessä aina vahvan Aleksi Rämön vaarallisten kärkkärikutien säestämänä. Ensimmäistä puoliaikaa voi kuvata kuitenkin seuraavasti: JKV tuhlaili ja Elmeri Palander piti harvat, mutta sitäkin vaarallisemmat seinäjokelaisten vastahyökkäykset ulkona Veljien maaliverkosta.

JKV sai kuparisen rikki heti toisen puoliajan alussa ottelun 23. minuutilla. Ykköskentän Otto Piili tekee täsmälleen oikea-aikaisen ulostulon vastustajan maalivahdin avausheittoon, ottaa pallon haltuunsa ja toisella kosketuksellaan fifamainen R1-laukaus suoraan oikeaan yläpesään. Tästä muutama minuutti ja pallo on  jälleen seinäjokelaisten maalissa kun Roope Luomala (C) ohjaa Juho Mäkiniemen laukauksen rinnallaan iinekseen. Tuomari näyttää kuitenkin käsittämättömästi käsivirhettä, joten Luomalan JKV-uran avausmaalia saadaan edelleen odottaa.

JKV:n avausmaalin jälkeen Seinäjoki joutui luopumaan mourhinhomaisesta bussitaktiikastaan ja yrittikin prässätä pallon itselleen huomattavasti ylempää. Tämä avasi luonnollisesti tukun maalipaikkoja, joista velipojat eivät erehtyneet. 28 minuuttia pelattu, kun Valtonen syöttää kulmassa olleelle Rämölle, joka laittaa kärkkärillä nollakulmasta sisään. "Vipeltäjät" jatkavat maalitehtailuja: 31 minuutilla syöttäjänä Valtonen ja maalintekijänä Hämäläinen. Tästä menee viisi minuuttia, kun Eero Rantanen passaa ja verkkoa heiluttaa jälleen "poika" Hämäläinen, tilanne 4-0.
Aleksi Rämö (oik.) juonimassa yhdessä Konsta Valtosen kanssa.

Kaikki kunnia vastustajalle, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen selvemmältä joukkuiden välinen tasoero vaikutti. 37 minuuttia pelattu, kun "futsal liiga" Mäkiniemi harhauttaa ja syöttää Joni "100m aikaan 10,36" Rautaselle, joka kääntyy ja sujauttaa kylmänviileän kärkkärin maalivahdin puikoista sisään ja tilanne 0-5. Seinäjoki ottaa reikäpaidan kentälle ja saa kavennettua tilanteen 5-1 ajassa 40', mutta samalla minuutilla "Konrad" Valtonen sammuttaa viimeisetkin seinäjokelaisten toivon kipinät iskemällä tyhjiin ja loppulukemat 6-1 JKV:n hyväksi.

Tulos ei kerro kaikkea, sillä myös FC Seinäjoella oli omat paikkansa etenkin ottelun avausjaksolla, mikä olisi voinut kääntää ottelun mihin suuntaan tahansa, mutta maalivahti Palander ja JKV:n puolustus kuitenkin piti.

Veljien Cup-taival jatkuu Joensuussa, kun vastaan asettuu ykkösdivarijoukkue SC Riverball, minne tullaan lähettämään entistäkin kovempi ja taitavampi JKV.